Sotra : specialisten in sociaal recht (niets meer)

Over Sotra

Nieuws

Onze volgende evenementen

sept 07 2021
Plaats : Sotra, Avocats - HR Square, Webinar Bruxelles

Van 14h00 tot 17h00
Spreker : Olivier Rijckaert

APRÈS-MIDI D’ÉTUDE SPÉCIALISÉ — LES ASPECTS SOCIAUX DU RÉSEAUTAGE CLINIQUE ENTRE HÔPITAUX

Un des leviers choisis pour amener davantage de qualité et d’efficience dans les soins de santé réside dans la création de réseaux hospitaliers: 8 ont vu le jour en Wallonie, 4 à Bruxelles. Cette réforme est loin d’être sans enjeux pour les DRH et tous ceux qui interviennent dans la gestion RH des institutions de soins. HR Square et le cabinet d’avocats Sotra vous proposent un après-midi d’étude alliant partage d’expériences, solutions juridiques et échanges de vues sur les aspects sociaux du réseautage clinique entre hôpitaux.

Informatie en inschrijving
okt 05 2021
Plaats : Sotra, Advocaten - NCOI, Webinar Brussel

Van 12h00 tot 13h00
Spreker : Olivier Rijckaert

NCOI & SOTRA: 5 jaar GDPR: hoe heeft dit het HR-beleid veranderd?

Het is dit jaar de vijfde verjaardag van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (“A.G.V.” of “GDPR” in het Engels). Deze verjaardag is een goede gelegenheid om een balans op te maken van de invloed van deze verordening op de verwerking van personeelsgegevens binnen de bedrijven: welke gegevens worden verwerkt, hoe zorgt men voor informatie en transparantie ten aanzien van de werknemers, hoe zit het met het bewaren en bijhouden van gegevens etc.   Tijdens dit webinar worden aan de hand van een aantal praktijk-cases uit de rechtspraak van de Gegevensbeschermingsautoriteit de aandachtspunten voor de praktijk besproken, alsook de algemene verplichtingen die gelden bij het verwerken van personeelsgegevens.   Dit praktijkgerichte webinar richt zich in de eerste plaats tot HR-verantwoordelijken die instaan voor de verwerking van persoonsgegevens van het personeel van de onderneming.

okt 12 2021
Plaats : Sotra, Avocats, Webinar Bruxelles

Van 14h00 tot 15h30
Spreker : Olivier Rijckaert

Webinaire Les Après-midi du Droit social

Au cours de ce webinaire, nous passerons en revue les actualités sociales (législation et jurisprudence inédite) du trimestre écoulé. La participation et la documentation sont gratuites. Ce webinaire est exclusivement destiné aux clients de Sotra et aux entreprises susceptibles de faire appel à nos services. Nous nous réservons donc le droit de refuser l'inscription des avocats, secrétariats sociaux et autres prestataires de services en droit social.

okt 19 2021
Plaats : Novotel Leuven Centrum, Vuurkruisenlaan 4, 3000 Leuven

Van 14h00 tot 17h30
Spreker : Marian Dewaersegger

Omgaan met arbeidsongeschiktheid in de onderneming

Tijdens deze opleiding overlopen wij welke impact arbeidsongeschiktheid kan hebben op de arbeidsrelatie. De talrijke praktijkvoorbeelden uit de rechtspraak, laten de deelnemers toe de juiste reflexen te verwerven, voor wanneer men in de praktijk met een problematiek rond arbeidsongeschiktheid geconfronteerd wordt.

Informatie en inschrijving
okt 19 2021
Plaats : Sotra, Avocats - NCOI, Webinar Bruxelles

Van 12h00 tot 13h00
Spreker : Olivier Rijckaert

NCOI & SOTRA : Quelles transformations dans votre gestion RH ?